ШАХТА

Игор Цыганик: "Смерть Андрея Гусина - конец эпохи 90-х киевського "Динамо"

Игор Цыганик: Смерть Андрея Гусина - конец эпохи 90-х киевського Динамо

Коментатор телеканалу"2+2" - про смерть Андрія Гусіна.

"Смерть Андрія Гусіна - це, мабуть, закінчення епохи 90-х київського "Динамо". За останніх два місяці пішли двоє футболістів тієї команди, двоє центральних напівзахисників – Гусін і Валентин Белькевич. Безперечно, це фантастична втрата. Нещодавно пішов з життя і Андрій Баль – ще одна легендарна постать українського футболу".

"Пригадалась така історія. Баль і Гусін свого часу працювали у національній збірній. Баль допомагав Блохіну, був другим тренером, Гусін - однією з центральних фігур. Ми грали виїзний поєдинок проти греків - чемпіонів Європи на той момент. Це була кваліфікація до Чемпіонату світу. Перемога в Греції дозволяла команді Блохіна пробитись у фінальну частину ЧС практично зі стовідсотковою вірогідністю".

"І на останніх секундах матчу Гусін забив гол. Андрій дуже спокійно біг центром поля, роздивився уважно, пробив і забив гол. Він став переможним - участь у фіналі ЧС стала величезним успіхом для української команди. Я пам'ятаю, як Баль зустрів Андрія після гри, вони підійшли до журналістів. І Баль каже: "Андрій, слухай, це єдиний гол в моєму житті, який не треба повторювати". Гусін повернувся, і питає: "Чому, Андрій Михайлович?" Той відповідає: "Тому що ти так помаленьку біг, що тебе могли наздогнати. Його повторювати і зарапіджувати жодним чином не треба". Всі засміялись. Це було настільки комфортно і в їхньому стилі, неможливо усвідомити, що їх двох вже нема", - сказав Циганик.

 

Источник: tsn.ua

Читайте также
| Карта сайта: XML | HTML