ШАХТА

Генрих Мхитарян: "В Лиге чемпионов нужно выйти из группы"

27.07.2012 7:40

Генрих Мхитарян:

Півзахисник «Шахтаря» - нині один із найкращих в УПЛ - прагне до плей-оф Ліги чемпіонів, а ще хоче чемпіонство і Кубок України.

Генрих Мхитарян

- У перших двох матчах на вашому рахунку три голи, два «асисти». Чим пояснюєте такий сплеск результативності?

Лише тим, що в кожній ситуації, коли забивав і асистував, команда мене підтримувала. Тобто, все відбувалося в результаті злагоджених дій.

Тому я дуже вдячний партнерам, адже моя результативність - плід колективних зусиль.

- Ви ведете облік індивідуальних показників?

Ні, статистикою не цікавлюся. Для мене важливіші показники команди, а потім уже викладки щодо мене або інших гравців.

- Із трьох проведених вами на старті голів, який найбільше припав до душі?

Взагалі всі голи приємні. Однак виокремлю перший з них, у ворота «Арсеналу», коли я отримав класну передачу від Жені Селезньова і на швидкості, обігравши голкіпера, пробив у незахищені ворота.

- Мірча Луческу заявив, що пріоритетом для «Шахтаря» в нинішньому сезоні є Ліга чемпіонів. Наскільки ви, як гравець, це відчуваєте?

Настільки, наскільки це можливо на цьому етапі. В поєдинках, які ми зараз проводимо, намагаємося набрати максимальну кількість очок і якомога швидше увійти в ігрову форму, щоб у матчах на рівні Ліги чемпіонів зробити все можливе для успішного виступу.

- Багато фахівців вважають, що сьогодні «Шахтар» перебуває у відмінній готовності. Чи не зарано, адже до старту в Лізі чемпіонів ще півтора місяця?

Сподіваюся, що ні. Ми робимо все, щоб перебувати в необхідний період у хорошій форміта ще навіть прогресувати. Цього року, кажучи про наш майбутній виступ на євроарені, я впевнений, все буде зовсім по-іншому, бо ми зрозуміли минулі помилки і їх уже не повторимо.

- Яке завдання стоїть перед командою в Лізі чемпіонів?

Передовсім, вийти з групи.

- З важаючи на це, наскільки втрачає важливість внутрішній чемпіонат?

Про що ви?! Для нас дуже важливий і як чемпіонат, так і Кубок, і Суперкубок України. «Шахтар» пріоритетів не розставляє, граючи на перемогу завжди.

- Враховуючи, що ваш головний конкурент - «Динамо» - значно зміцнив свої лави, виграти «золото» буде ще складніше?

Повірте, ми не зважаємо на те, як зміцнилося «Динамо», головне - звертати увагу на гру своєї команди. Бо ж граємо не для «Динамо», а для своїх уболівальників, для президента клубу, словом, для всіх тих людей, які хвилюються за «Шахтар». Треба намагатися вигравати кожну гру, відтак уже думати про чемпіонство.

- 8 серпня на «Донбас-Арені» «гірники» проведуть контрольний поєдинок із московським «Спартаком»…

Знаєте, не шукайте ніякого підтексту в проведенні цього матчу, бо він для нас - це звичайний спаринг, призначений для того, щоб увійти в ігровий ритм Ліги чемпіонів. Зовсім скоро за тиждень проводитимемо по два матчі, й зустріч з росіянами необхідна для того, щоб ми адаптувалися до більших навантажень.

- Матчі «Шахтаря» зі «Спартаком» мають давню історію і завжди спрчиняли величезний ажіотаж…

Це було в союзні часи. Але з 1991 року всі команди беруть участь у різних чемпіонатах своїх країн. Хоча, сподіваюся, і зараз інтерес до матчу в уболівальників буде великий.

- Генріху, ну, і останнє запитання. Чи ставите перед собою конкретне завдання, скажімо, за результатами чемпіонату України-2012/2013 стати найкращим бомбардиром або виграти суперечку в номінації «гол+пас»?

Якщо чесно, я не думаю про це. Просто в кожному матчі намагаюся добре грати, щоб допомогти своїй команді вигравати. Якщо за підсумками турніру в мене будуть найкращі показники, то буде, безперечно, дуже приємно. Якщо ні, то нічого страшного, головне, щоб «Шахтар» був першим.

 

Джерело: «Український футбол»

Читайте также
| Карта сайта: XML | HTML