ШАХТА

Денис Кожанов: "Необходимо двигаться вперед"

Денис Кожанов: Необходимо двигаться впередПівзахисник «Карпат» про перемогу над командою Романа Санжара, гру молодого Мар’яна Шведа та що сказав після матчу своїм хлопцям Ігор Йовичевич

Можна лише здогадуватись, які емоції та почуття переповнювали футболістів «Карпат» після крупної перемоги над «Олімпіком». Ще б пак, адже до зустрічі із донецьким клубом востаннє «леви» перемагали у рамках української прем’єр-ліги ще минулого року. Наприкінці листопада із мінімальним рахунком була подужана «Говерла» (1:0), тож вболівальники «зелено-білих» відверто зачекались на нові вікторії своїх улюбленців. І ще один цікавий факт — у зустрічі з «Олімпіком» «Карпати» вперше у сезоні забили чотири м’ячі в одному матчі, що вже говорить про відчутний прогрес у грі підо­пічних Йовичевича. Особливо запам’ятався 17-річний нападник господарів Мар’ян Швед, який зумів оформити дубль. Одразу після звітного двобою журналісту «УФ» вдалось поспілкуватись з Денисом Кожановим, який став автором двох голевих передач на Ігоря Худоб’яка. Денис, попри відчутну втому, люб’язно погодився присвятити нам кілька хвилин свого часу…

— Денисе, як вам сьогоднішня гра? Поділіться своїми емоціями.

— Для нас сьогодні була просто фантастична гра, переконаний, вона сподобалась і вболівальникам, адже було забито багато м’ячів. Одразу хочеться зазначити, що нам потрібно і надалі рухатись у тому ж напрямку! До цього нам відверто не щастило у багатьох турах, в яких ми не могли забити бодай м’яч. Сьогодні ж, на щастя, нас «прорвало» і ми змогли здобути таку переконливу перемогу.

— Власне, після стількох не зовсім вдалих поєдинків, про які ви згадали, вірили, що «Карпати» має нарешті «прорвати»?

— Так, звичайно, адже ми зав­жди віримо у власні сили. Наша копітка робота приносить плоди, тож ми сьогодні дуже задоволені через такий позитивний результат. Але лише сьогодні (усміхається). Вже завтра потрібно рухатися далі та думати про наші наступні матчі у чемпіонаті.

Що після гри сказав своїм підопічним головний наставник команди Ігор Йовичевич?

— Він сказав: «Я гордий за свою команду, яку дуже люб­лю. Я щасливий, що у мене є така команда». Власне, ці слова він говорив і до гри, й після її завершення.

— Десь було відчуття, що «Олімпік» у другому таймі «підсяде» і почне грати більше на власній половині поля?

— Чесно кажучи, «Олімпік» — це команда-загадка. Нам удалося виграти перший тайм із рахунком 2:0, але із початку другої половини зустрічі гості почали більше контролювати м’яча. Можливо, десь і ми зі свого боку чи то розгубилися, чи притислися до власних воріт. Зрештою, пропустили гол… Знаєте, можливо, саме цей пропущений м’яч десь нас і підбадьорив, і коли ми вже забили свій третій, четвертий м’ячі, ми вже заспокоїлись.

— На вашу думку, що стало запорукою успіху «Карпат» сьогодні?

— Вважаю, що ми досить серйозно налаштувалися на це протистояння із донецьким клубом. Розумієте, ми вже дуже сильно хотіли нарешті виграти і потішити наших рідних вболівальників, які прийшли підтримати нас на стадіон, красивою перемогою. На моє переконання, ми взагалі не мали права програвати в цій зустрічі, ба, більше — навіть нічия була би для нашої команди далеко не найкращим результатом.

— Як вам гра молодого Мар’яна Шведа, який сьогодні відзначився дублем?

— Дуже тішить, що такий молодий хлопець відчутно прогресує. Це дійсно приємно. Головне — аби все в нього було поступово, щоби він зростав як професіонал і не літав десь у хмарах. Переконаний, цей хлопець може вирости у дуже хорошого футболіста у майбутньому.

— Як вважаєте, за ці кілька турів, що залишилося відіграти нинішнього сезону, чи вдасться львів’янам вибратися із зони вильоту?

— Упевнений, для цього ми докладемо максимум зусиль, а ось
як воно буде насправді, ситуація вже сама покаже у майбутньому. Зі свого боку, нам потрібно продов­жувати так само плідно працювати і вірити у власні сили.

Источник: Український футбол

Читайте также
| Карта сайта: XML | HTML