ШАХТА

Михаил Фоменко: "Задание - играть только на победу"

30.03.2015 20:38

Михаил Фоменко: Задание - играть только на победуГоловний тренер національної збірної команди України Михайло Фоменко поспілкувався із представниками мас-медіа напередодні товариського поєдинку із командою Латвії, який відбудеться 31 березня на "Арені Львів" у Львові.

-  Михайле Івановичу, які завдання Ви ставите перед командою на завтрашню гру? Кого з гравців можна буде побачити на полі?

-  Ми ставимо завдання - у кожній грі грати на перемогу. Суперник у нас непростий, враховуючи їх останній результат у матчі відбору Євро-2016 зі збірною Чехії. У команди Латвії виступають кваліфіковані футболісти, багато з них пограли в європейських клубах. Що стосується молоді: у них буде шанс, і їм треба буде ним скористатися.

-  У складі збірної України є травмовані після останньої гри «синьо-жовтих». Із командою Іспанії у Севільї. Чи не хотіли Ви викликати кого-небудь з резерву на майбутню гру?

-  Якби у нас була офіційна гра, тоді так би і зробив. У нас достатня кількість здорових людей на товариський матч із латвійцями. Зозуля поїхав зі збірної, прооперували Бурду, у якого виявили апендицит. Є проблеми у Хачеріді, який повинен сьогодні відвідати лікарів і зробити знімки на МРТ. Вони приймуть рішення, чи використовувати його у завтрашній грі чи ні.

-  Що з Артемом Кравцем? У матчі з іспанцями нападник «Динамо» отримав неприємну травму…

-  У нього було розсічення брови, тому лікарі наклали декілька швів. Такі травми футболісти часто отримують на тренуваннях, в іграх. Це не смертельно.

-  Збірну також залишив Руслан Ротань після гри збірної України в Іспанії. Чому капітан «Дніпра» повернувся до клубу, а інші дніпропетровці залишилися у збірній?

-  Мені зателефонували представники Прем’єр-ліги і попрохали відпустити футболістів на гру «Дніпра» з «Чорноморцем». Але хлопців зачепила реакція преси, тому вони вирішили залишитися у збірній. Ми їм, у свою чергу, дозволили повернутися до клубу. Краще б вони поїхали і зіграли той матч,все-таки це кубкова гра. Шкода, що Зозуля отримав серйозну травму - хрестоподібні зв'язки. Багато футболістів після таких пошкоджень закінчують з великим футболом.

-  Які першочергові завдання стоять перед збірною у найближчому майбутньому? Можливо, перевірити молодь у грі?

-  Два завдання, які треба буде вирішувати. По-перше, збірна проводить мало матчів. По-друге, це все-таки команда, а не просто люди приїхали і поїхали. Це одна з родин, яка є у футболіста у житті. Будемо перевіряти молодь, за якою ми спостерігаємо. На все потрібен час.

Источник: ФФУ

Читайте также
| Карта сайта: XML | HTML